PRO-medlemmen Marianne vann stort

"Oväntat och jätteroligt!"

När Marianne och Alf både dubbel- och trippelkollat skraplotten vågade de jubla. Marianne hade skrapat fram 100 000 kronor hemma vid köksbordet!

Jag blev jätteglad, säger Marianne.

 

– Titta, så här såg vinstlotten ut, säger Marianne Sundqvist och visar ett foto på mobilen. Hon har sparat bilden som ett minne, och som ett bevis på att hon faktiskt skrapade fram 100 000 kronor den där vinterdagen.

En av månadens höjdpunkter är när Mariannes lott från Trippelskrapet kommer i brevlådan.

– Jag har prenumererat på lotten lika länge som vi varit PRO-medlemmar och det är länge, säger Marianne och berättar att hon sitter vid köksbordet och skrapar sin lott.

Den här gången var det väldigt många nollor i lotten och Marianne räknade dem flera gånger innan hon ropade på maken Alf.

– Jo, jag räknade också nollorna och kunde konstatera att Marianne hade sett rätt. Det var en vinstlott, skrattar han.

Marianne fyller i:

– Det var oväntat och jätteroligt. Vi blev nog lika glada båda två.

Den bleka vintersolens strålar letar sig in genom köksfönstret hemma hos Marianne, 83 och Alf, 87, i Kalix. Här, i lägenheten mitt i centralorten, har paret Sundqvist bott i mer än tio år.

– Vi trivs så bra i stan. Hit flyttade vi när vi sålde villan strax utanför Kalix. Nu kan vi ställa av bilen under vintern eftersom vi har gångavstånd överallt, säger Marianne och berättar att de har en stuga vid ett gammalt fiskeläge i hembyn Pålänge. Dit åker de ofta under sommarhalvåret. På så vis får de del av det bästa av två världar.

Marianne, som under sitt yrkesverksamma liv utbildade sig till förskollärare vid 50-årsålder, blev medlem i PRO som nybliven pensionär. Hon och Alf har varit med på allt ifrån cafékvällar med underhållning till dans och gymnastik i PRO:s regi.

– Vi har en så driftig och bra ordförande i vår förening, berömmer Alf.

Tidigare gillade paret också att resa, de åkte bland annat till Kanarieöarna, Grekland och Turkiet. Men nu trivs de bäst hemma i lägenheten eller i sommarstugan. Marianne tycker om att påta i trädgården och i sommar ska det planteras nya blomster. Vinstslanten blir också en fin buffert att ha för oförutsedda utgifter.

– Men en ny tv har vi unnat oss, vi gillar att följa alla skidtävlingar och hoppas att vi får glädja oss åt lite vinster där också.

Foto: Birgitta Lindvall Wiik

Vill du också bli en vinnare?

I Trippelskrapet får du massor av vinstchanser varje månad, med chans på upp till 3.000.000 kr

Dessutom stödjer du PRO och deras arbete med att påverkar viktiga samhällsfrågor och se till att livet som pensionär blir roligare.