PRO – tillsammans för ett bättre liv

PRO är en av Sveriges största och mest aktiva folkrörelser som påverkar viktiga samhällsfrågor och ser till att livet som pensionär blir roligare och mer utvecklande.

Över 12 miljoner till PRO: ”Tack till alla lottköpare!”

PRO:s lotteri Trippelskrapet har dragit in mer än 12 miljoner kronor till organisationens verksamhet. Överskottet är en av PRO:s viktigaste inkomstkällor.

– Tänk så mycket bra verksamhet vi kan göra nu, till gagn för alla oss pensionärer som vill vara med i vår fina organisation, säger PRO:s ordförande Åsa Lindestam.

 

Förutom medlemsavgifterna är lotteriintäkten en viktig inkomstkälla för PRO-föreningar över hela landet. Hela överskottet från Trippelskrapet går till PRO:s verksamhet, det är pengar som bland annat finansierar pensionärsorganisationens aktiviteter.

I dagarna fick organisationen ta emot en check på 12 170 905 kronor. En strålande glad ordförande konstaterar att Trippelskrapet levererar.

– Häromdagen drog en av våra stjärnvinnare sin vinst, lotten såldes 2023. Nu har vi stängt lotterna för 2022, och därmed fick PRO sin vinst. Jag vill rikta ett stort tack till månadsköpare, lottförsäljare, distrikt och föreningar. Framför allt ett stort TACK till alla er som köper lotter, säger Åsa Lindestam och berättar att vinsten delas mellan riks, distrikt och föreningar.

Även Jonas Lindholm, VD för Nordic Lottery, som är operatörsbolaget bakom Trippelskrapet, gläds åt resultatet:

– Att PRO lyckades hålla i gång försäljningen i föreningarna under hela pandemin lade, tillsammans med alla trogna lottprenumeranter, grunden för att Trippelskrapet även 2022 kunde leverera otroliga tolv miljoner kronor i överskott och provisioner till PRO centralt och lokalt. Tack för fortsatt lyckat samarbete!

Johanna Hållén, förbundssekreterare på PRO och förbundsordförande Åsa Lindestam mottog överskottet 2023, baserat på det gångna året. Foto: Malin Bondeson

Johanna Hållén, förbundssekreterare på PRO och förbundsordförande Åsa Lindestam mottog överskottet 2023, baserat på det gångna året. Foto: Malin Bondeson

Det här är PRO

Gemenskap och förändring

PRO är en av Sveriges största och mest aktiva folkrörelser. Vi påverkar viktiga samhällsfrågor och ser till att livet som pensionär blir roligare och mer utvecklande.

Pensionärernas riksorganisation, PRO, är Sveriges största mötesplats för pensionärer. Våra medlemmar finns utspridda över hela landet. Hos oss kan du träffa nya människor, utbilda dig, resa, njuta av kultur, och delta i olika friskvårdsaktiviteter.

PRO är också pensionärernas röst i politiken. Vi påverkar beslutsfattare och politiska organ i frågor som är viktiga för äldre. PRO är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som styrs demokratiskt av medlemmarna.

Tillsammans verkar vi för ett samhälle där medborgarna har ekonomisk trygghet, där det finns bra vård och omsorg och där livsmiljön är trygg och stimulerande. 

Gemenskap och aktiviteter

Varje år arrangerar PRO cirka 13 000 kulturaktiviteter. Vi går på olika kulturevenemang tillsammans och har kurser och cirklar för dig som själv vill utöva någon form av kultur.

Utforska världen
Vi arrangerar allt från teaterresor till Stockholm till temaresor i Andalusien. Varje år reser över 100 000 personer med PRO.

Släktforska, prova vin och lär dig nya språk
Över 120 000 personer deltar varje år i våra studiecirklar. Gå med i en cirkel i din förening eller ta en kurs på PRO:s egen folkhögskola i Gysinge.

Motionera
PRO är störst i Sverige på boule, men här finns också möjlighet att dansa, få ner sitt handikapp i golf eller gå sköna promenader. 

Medlemsförmåner

I PRO-medlemskapet ingår en mängd förmåner, till exempel medlemstidning, fri datasupport och fördelaktiga försäkringar.

Utöver det har vi dessutom tagit fram förmånspaketet PRO Mervärde där vi samlar rabatter och erbjudanden bara för dig som är medlem. Aktuella erbjudanden hittar du här.

Har du frågor - välkommen att ringa oss på 08-701 67 00.