Erik skrapade fram miljonvinsten

"Jag smusslade undan lotten…"

PRO-festen blev extra festlig när Erik skrapade hem en miljonvinst på Trippelskrapet.

När han promenerade hem var det inte bara med mätt mage utan också med ett kuvert som innehöll storvinsten.

 

Både Erik och frun är aktiva i den lokala PRO-föreningen. De spelar boule och går ofta på trevliga tillställningar. Den här gången var Eva upptagen med annat, så Erik gick i väg ensam.

– Jag köpte ett kuvert med fem lotter till priset av fyra och sedan skrapade jag lotterna vid middagsbordet, säger Erik, som höll på att sätta kaffet i halsen när han skrapade fram miljonvinsten.

– Det var väldigt många nollor och miljonsummorna fanns nära varandra. Jag insåg ganska fort att jag hade sett rätt så jag smusslade ner lotterna i kuvertet och sa inte ett ljud till någon.

En annan lott gav honom 50 kronor i vinst och för dem köpte han två nya lotter. Det var dock nitlotter, men vad gjorde det när miljonen redan var bärgad?

Med glada fjärilar fladdrande i magen gick Erik hem efter att festen var slut. Hemma väntade frun Eva.

– Jag sa ingenting om vad som hänt utan sträckte fram kuvertet och bad henne kontrollera så att jag inte missat någon vinst, skrattar Erik och berättar att Eva blev glatt överraskad och trodde knappt sina ögon när hon konstaterade att de ju vunnit en miljon!

Erik konstaterar att vinsten blev en rolig ljusglimt under en mörk höst med hög inflation och skenande elpriser.

– Det var dessutom extra lägligt då en av våra tre döttrar fyller 50 alldeles snart. Varken hon eller våra andra barn vet något om vinsten ännu, men de ska alla få en rejäl bit av vinstkakan, ler Erik och säger att själv har inte han och Eva ännu bestämt vad de vill göra med pengarna som blir kvar. Kanske köper de en ny bil så småningom.

 

Namnet Erik är fingerat. Bilden är en illustrationsbild.

Vill du också bli en vinnare?

I Trippelskrapet får du massor av vinstchanser varje månad, med chans på upp till 3.000.000 kr

Dessutom stödjer du PRO och deras arbete med att påverkar viktiga samhällsfrågor och se till att livet som pensionär blir roligare.