"Jag kunde inte tro mina ögon!"

Anna var garanterad 500.000 kronor i dragningen av Trippelskrapets Stjärnvinsten. Det blev 50.000 kronor till – 550.000!

När Anna blev medlem i PRO beställde hon också hem två lotter. Det visade sig vara ett lyckokast.

– Jag kunde inte tro mina ögon när jag skrapade fram Stjärnvinsten på den allra första lotten, säger en glad vinnare som vann 550.000 kronor när det var dags för högvinstdragning.

 

Hon är textillärarinnan som har jobbat på skolor och i textilindustrin, har bott i Trinidad, vandrat i flera av våra nordligaste fjäll och rest jorden runt några varv.

– Jag har besökt alla världens kontinenter och har till och med rest till fler ställen än min pappa som var sjöman, skrattar Anna, 73, när hon berättar om sitt liv.

Hon föddes i Skåne, utbildade sig och bildade familj i Göteborg innan nyfikenheten tog henne till Karibien, där hon bodde och arbetade i några år. Nu är hon sedan flera år tillbaka i Skåne och bor i Trelleborg.

– Jag hade faktiskt tänkt sätta mig och skriva en bok om mitt liv, men så kom den här storvinsten och skakade om tillvaron, säger Anna och berättar att hon knappt kunde sova under sex veckors väntan på högvinstdragningen i Stockholm. Anspänningen var så stor.

Anna var garanterad minst 500.000 i vinstsumma. När hon skrapade sin lott blev det ytterligare en slant.

– När jag skulle välja lott svepte jag med handen över lotterna som låg utlagda. Kanske kunde jag känna var storvinsten fanns? Det gjorde jag inte, så slumpen fick avgöra vilken lott jag valde.

Det var en nöjd Anna som åkte hemåt igen, 550.000 kronor rikare, tillsammans med en vän som följt med på storstadstrippen.

– Nu ska jag köpa en bil. Det är 20 år sedan jag ägde en bil. Men någon utlandsresa blir det nog inte. När jag flög hem från Kenya för några år sedan kände jag att jag var färdig med de långa resorna, men bilturer runt om i landet kommer det nog att bli, säger Anna och berättar att hon efter dragningen återigen sover gott och som ett litet barn.