Anna vann Stjärnvinsten tack vare morfar

Anna fick sin vinnarlott som påskpresent. Foto: Malin Bondeson

Barnen fick godis och Anna fick en lott i påskägget från morfar. Nu är hon 650.000 kronor rikare.

– När jag skrapade fram stjärnvinsten sa jag att det här kan jag inte ta emot, men morfar insisterade, säger den glada vinnaren.

 

Det var påskhelg och Anna Drakeld, 42, hade åkt till morfar Bengt, 87, med familjen för att fira. De hade med sig påskmat och morfar hade ordnat med godis till barnen och en annan överraskning till Anna.

– Morfar har prenumererat på Trippelskrapet i många år och den här gången ville han ge bort sin lott till mig. När jag skrapade fram stjärna efter stjärna trodde jag inte att det var sant.

Men det var sant och i juni var det dags för högvinstdragning, där Anna var garanterad minst 500.000 kronor.

– Vår sexårige son Hampus tyckte att jag skulle välja nummer 42 eftersom det är min egen ålder och så fick det bli, säger Anna som även fick hjälp av sambon i samband med dragningen.

När Anna fick se att vinstsumman slutade på 650.000 kronor blev hon jätteglad. Det blev en fin extrabonus!

– Jag ringde hem till morfar i Fagersta direkt och han blev lika glad som jag, men jag har knappt hunnit smälta min vinst ännu.

En del av pengarna kommer att gå till renovering av huset som Anna, sambon Johan, sexårige Hampus och fyraåriga Tilde bor i.

– Huset har morfar byggt på 60-talet och när han tyckte att det blev för stort köpte vi en lägenhet som vi totalrenoverade. Sedan bytte vi bara nycklar med varandra. Jag och morfar har alltid haft en tajt relation så det är självklart att vi ska fira det här tillsammans, säger Anna som genast efter dragningen köpte en flaska champagne till sin morfar.